Doei, Holland!

Ik heb altijd al een reis willen maken in m’n eentje. Dat het zo spontaan en abrupt zou gebeuren had ik nooit kunnen bedenken. Drie weken geleden ging ik een lang weekend naar Zeeland naar het thuisfront. Dag 1 sprak ik de wens van een reis uit, dag 2 had ik enkele landen ‘gegoogled’ en dag 3 was m’n ticket geboekt.

15 maart 2016 was het zover. Daar stond ik dan op Schiphol met een gloednieuwe backpack, een arm in de mitella (tussendoor ook nog even mijn schouder uit de kom gehad), een trolley voor m’n backpack (ja, die bestaan dus) en gigantische wandelschoenen aan mijn voeten. Doei, Holland!

Een 18 uur durende reis was het. De eerste vlucht richting Housten was prima, vooral omdat ik de stoel naast mij vrij had en ruimte had om mijn foetushouding weer eens goed te oefenen. In Housten zelf duurde het even voordat ik mee mocht op vlucht 2. Bij het zien van mijn paspoort en waarschijnlijk ‘citizen of Amsterdam’, mocht ik rechtstreeks naar de extreem chagrijnige mensen van de controlekamer. Telefoongebruik werd meteen verboden, ik kreeg 2 begeleiders om even water te drinken en ik mocht alleen praten wanneer zij me iets vroegen. Na een anderhalf uur durende bagagecontrole mocht ik als brave burger dan toch mee, fijn was dat. Vlucht 2 heb ik niet bewust meegemaakt, want ik kon maarliefst languit liggen op de 2 lege stoelen naast mij. Van foetus naar vistick.

image

De hitte groette me toen ik in de hoofdstad van Costa Rica, San José, aankwam. Het daarop volgende taxitafereel bij de vluchthaven vind ik altijd hilarisch, die taxichauffeurs schreeuwen om je. Met allerlei argumenten als “je hotel bestaat niet meer” en “je hotel is al dicht”, proberen je ze mee te krijgen naar de hotels waar ze commissie krijgen. Helaas, ik had al een mannetje geregeld. Doodop was ik toen ik aankwam in het hippie-achting hostel. Dreadlocks, muffige geur en een relaxte sfeer, echt Droevendaal in Wageningen is er niks bij. Na het beklimmen van het plakkerige stapelbed viel ik als een blok in slaap. Toch mooi gered zo, die eerste dag!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s