Bounty-eilanden, dolfijnen en luiaarden- Bocas del Toro

Zo, na al het leed van de afgelopen dagen, hadden Amanda en ik wel een leuk uitstapje verdiend. Alle tour operators in Bocas del Toro bieden verschillende boottochten aan en daar hadden we nou net zin in. Het werd de meest populaire optie: eerst dolfijnen spotten in de ochtend, dan koraal snorkelen, chillen op een bounty-eiland, luiaarden zoeken en via Hollywood (zeesterren) weer naar Bocas Town.

image

Tropische regen valt niet te voorspellen. Maar we hebben mooi dolfijnen gezien🐳 Ps. De stuurman draagt een skibril.

 

 

Bij het verzamelen van de boten raakten we gelijk in contact met Elle, een vrolijke blonde uit Seattle. Het was meteen gezellig! Wij werden in de ‘jongerenboot’ gestopt, met allemaal backpackers-types en een humoristische gids die contant aan het dansen was! De eerste uren waren regenachtig en in een bootje voelt dat aan alsof je hagelstenen op je krijgt, maar dat maakte niks uit…..want we zagen na 10 min al groepen dolfijnen🐬 Vinnen, staarten en ruggen op 10 meter afstand, bijzonder mooi.

De volgende stop was snorkelen in ‘Coral Garden’. Ik heb dus mijn arm uit de kom gehad 2,5 week geleden en mag nog niet de zwembeweging maken….toen heeft de gids mij ingesnoerd met zwemvest, een touwtje gegeven die aan de boot vast zat en hop….Ik kon ook snorkelen:)

 

De volgende stop was het allermooiste: Zapadillos eiland! Bounty op z’n best. De foto’s zijn wel wat donker, doordat de zon niet scheen, maar het water en het strand waren alsnog zeer de moeite waard. Zie maar:

image

De boten konden niet tot aan het strand komen, dus toen heeft de gids mij gedragen. Aardige gozer.

image

Men kon in 1 uur het eiland rondlopen. Dat hebben wij niet gedaan.

image

Wij hebben appelsap en lokaal bier gedronken.

Na wat te hebben gezwommen en foto’s te hebben gemaakt, gingen we weer verder. Ken je de Lonely Planet Costa Rica van 2014? Daar staat zo’n schattig beestje op de cover. Die heb ik dus sinds vandaag in het echt gezien:) De sloth, oftewel luiaard, hangt vaak hoog in een boom, maar laat zich 1 keer in de week uit de boom vallen om even te poepen. Hieronder is te zien hoe ze hoog in de boom hangen. Het is het heel duidelijk waarom het beest ‘luiaard’ heet, want ze bewegen zoooo langzaam (en kunnen ook echt niet sneller schijnbaar).

image

Dat uitstekende ding is dus z’n arm, die hij heeel traag beweegt.

image

Het is even zoeken, maar dan heb je ook wat!

image

Hier kijkt een luiaard je recht aan, zie je dat?

Het laatste onderdeel van de dagtour was ‘Hollywood’. Daarmee denken ze grappig te zijn voor de Amerikanen vrees ik. Maar ze bedoelden dus zeesterren in verschillende kleuren en zeekomkommers die je vanaf de boot mocht aanschouwen. Ik heb in het water gehangen met mijn waterproof camera🎥

image

De gele zeester

image

Dit noemen ze de groene zeester

image

Ook enkele zee-egels

Het was een prachtige tour! Eerlijk zijn, het was wel iets toeristisch. Maar de natuur en de dieren die we hebben mogen zien waren beeldschoon.

We hebben de dag afgesloten in Bocas Town met Happy Hour.

image

Een gedachte over “Bounty-eilanden, dolfijnen en luiaarden- Bocas del Toro

  1. Jan en Kitty Vermeulen zegt:

    Wat valt er veel te zien en te beleven als je zo ondernemend bent als jij Matty! Mooi!
    We volgen het met veel interesse!

    P.S.We dachten de vorige keer dat we onze reactie door een verkeerde druk op de knop hadden gewist. Vandaar tweemaal onze reactie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s