De dag dat ik (bijna) naakt ging ontbijten- Bocas del Toro

Gisteren zagen Amanda en ik dus een bedwants op het bed van onze buurman (en waar er 1 is, zijn er waarschijnlijk meer), dus we zijn een preventie campagne begonnen. Al onze spullen hebben we in zakken gedaan en bij in lief vrouwtje in de tuin gezet. Echt alles: backpacks, kleding en schoenen. Maar dan? Dan heb je niks om aan te doen!

De avond ervoor waren Amanda en ik al op zoek gegaan naar nieuwe kleding. Jammer is, dat ze zelfs in van die goedkoop-ogende Chinese winkels zo’n 18 dollar voor een slappe bikini durven te vragen. Daarom hebben Amanda en ik uiteindelijk 2 pareo’s gekocht: een knalroze en een knalgroene. Dit zou onze outfit worden voor de komende dagen!🙈
De dag dat ik naakt ging ontbijten was….zeer ongemakkelijk! In m’n blootje met een (enigzins openvallende) pareo renden we naar het cafeetje naast ons hotel, om zo daar de rest van de dag vooral niet te bewegen en koffie te drinken.

En dan hoop je: dit is maar voor 1 dag. Nu is het zo dat het weer in Bocas del Toro heel wisselvallig is en precies de dagen dat we zon nodig hadden om bedwantsen uit te roeien……de tropische regen begon! En hard.

3 dagen in 1 pareo: ik raad het niemand aan. Wel word je creatief met het knopen van dat stukje stof! Gelukkig hebben we ook nog een super mooie tour gedaan, die post ik hierna.

Tijd voor Tips van de Dag

Ik heb de afgelopen nacht en uren zoveel research gedaan over bedwantsen (ik zou er bijna een phd over kunnen doen😅) en hierbij wil ik jullie de beste tips in ‘bed bug extermination’ niet onthouden:

1. Koop een spray tegen ‘cinche’. Deze sprays zijn waarschijnlijk verboden in Nederland vanwege alle chemicaliën, maar des te effectiever dus. Te koop in de supermarkten.
2. Bedwantsen houden niet van extreme warmte. Bij gebrek aan een stomerij o.i.d. stop je al je kleding/tassen/schoenen in zwarte vuilniszakken en zet die in de zon voor zeker 24 uur. Niks voelt fijner dan het roosteren van bedwantsen, wellicht heb je dan ook nog een proteinrijke maaltijd de volgende dag.
3. Was al je kleding en zo mogelijk je tassen op hoge temperatuur en doe ze daarna vooral in de droger.
4. Zorg dat je voor een paar dagen andere kleding draagt (in ons geval dus 3 dagen in een sarong), anders blijf je jezelf besmetten.

En dan nog tips voor bedwantsen preventie:
1. Vraag in de hostels altijd of ze ‘recently’ last hebben gehad van bed bugs. Mijn ervaring is dat hostels verrast worden door deze vraag en verrassing zorgt voor eerlijkere antwoorden.
2. Zet nooit je tas op het bed als je arriveert.
3. Check de naden en onderkant van het matras voordat je in het bed gaat liggen. Eitjes zijn wit, de rotbeestjes zelf bruin/rood en ze hebben 6 pootjes. De beestjes worden actief rond 23.00 en de gehele nacht.
4. Lokale bussen zijn ideaal om de beestjes op te lopen. Houdt je huid goed in de gaten na busritten. Beten door bedwantsen komen meestal in groepjes. Veel voorkomend is 2 beten bij elkaar en dan een derde beet in lijn daarvan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s