Net Droomvlucht: Regenwoud met wiebelbruggen-Monteverde

Het werd tijd om weer verder te reizen. Na 2 dagen in het prachtige Essence hostel te zijn geweest in El Castillo, wilde ik graag verder de natuur in. Monteverde, een cloudforest, als nummer 1 regenwoud getipt door de Lonely planet.šŸƒ

Ik had een Duits (en ja, zeer pĆ¼nktlich) koppel ontmoet en kreeg een lift. Maarliefst 6 uur rijden van La Fortuna naar Monteverde, die eigenlijk maar 14 km doorsnede van elkaar verwijderd zijn. Echter: het is jungle, dus bijna geen wegen! Een schitterende weg rondom Laguna ArĆ©nal bracht ons langs mooie uitzichtpunten en naar een grindweg met heel veel gaten in deĀ weg, je had er een sportbh bij nodig.

image.jpeg

De awkward-hand pose van Elle bij Laguna ArƩnal

In Santa Elena verbleef ik in het enige hostel dat nog plek had: Sloth backpackers. De reden dat er geen plek meer was dat Semana Santa (Pasen) zijn piek bereikte. Dat heb ik geweten! Bussen vol Amerikaanse tieners kwamen mij tegemoet in het kleine dorpje. Schreeuwend, met stuk voor stuk een gopro op hun hoofd stond ik in het midden van de Amerikaanse Springbreak.

De eerste avond dat ik voor het eerst echt alleen zou zijn, liep ik over straat en wat denk je! Kom je 3 ‘reismaatjes’ van de week ervoor tegen. Het is leuk om te merken dat stiekem iedereen dezelfde route doet en dat je elkaar steeds tegenkomt. De avond heb ik gespendeerd met Nederlandse meiden in een restaurant met een boom erin.

Er zijn eigenlijk 3 opties om te doen in Monteverde: zelf erop uitgaan in de jungle, ziplinen of de wandelroute van de Hanging Bridges. Nummer 1 zag ik als vrouw alleen in de jungle zonder gids niet zitten, nummer 2 was nog net iets te heftig voor mijn schouderkom en dus werd het nummer 3.

image

Hanging Bridges, lopen Ć³ver een jungle

Voor het eerst mijn zware wandelschoenen aan, deet op de benen en met mijn videocamera op een stokje was ik klaar voor een groen avontuur.

image

Voor het eerst echt mijn wandelschoenen aan, mooi hĆØ

In een shuttle-busje werd ik opgehaald en naar de jungle afgevoerd. Eerst moet je toegang betalen tot het Nationaal Park, door in een rij te gaan staan die lijkt op de toegang van de Efteling. Maar eenmaal begonnen met de route van de Hanging Bridges was ik in een pracht oerwoud!

image

Net droomvlucht, maar danĀ echt

Ik was voor het eerst echt alleen op pad, dus heb ik mijn roze selfie-stick van de Action maar eens gebruikt:

image

Een blije selfie

Maarliefst 8 wiebelbruggen met schitterende uitzichten hebĀ ik getrotseerd. Al na brug nummer 2 kwam ik deze nƤsebeere tegen.

imageimage

image

Verder had ik besloten mijn schoenen aan te houden voor de gehele wandeling

Sommige bruggen waren heel hoog Ć³ver het oerwoud heen, terwijl andere bruggen er dwars doorheen gingen. Langs de lianen, dieren en gigantische boomstammen. De langste brug was ook de hoogste en ik heb een Amerikaanse man naar de overkant geholpen, omdat hij zo bang was en bijna in z’n broek poepte, Ć©cht.

image

Je moet ook niet naar beneden kijken, meneer

image

Dit is geen selfie. Deze foto is gemaakt door 2 aardige Fransen.

Ik heb vooral genoten van de tropische geur en alle geluiden. Vogels, krekels en krakende takjes (al wilde ik soms niet weten waardoor dat zou kunnen zijnšŸ).

image

image

Het licht door de bomen. Ik vind het beeldschoon

image

Even de hangjongere uithangenšŸ’

Na ongeveer 2 uur was ik klaar met de route en weer terug bij af. Hetzelfde busje bracht me weer naar Santa Elena en daar heb ik bij Taco Taco een taco gegetenšŸŒ®.

Monteverde: doe het! Alleen doe het niet tijdens Semana Santa, want dan is het net een pretpark. Doch, het groen, de geur en de geluiden zijn magischšŸƒ.

Een gedachte over “Net Droomvlucht: Regenwoud met wiebelbruggen-Monteverde

  1. Rudie en Marijke zegt:

    Matty, wat ziet het er spectaculair uit. Prachtig die tropische plaatjes, en vooral jouw enthousiaste verhaal en foto’s is genieten. Ongelofelijk als je besluit om alleen op reis te gaan, er zoveel leuke ontmoetingen ontstaan, zeker dankzij jouw vrolijke benadering ! Nog veel reisplezier, graag nog meer foto’s, kunnen we meegenieten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s