Eindelijk.. Nicaragua! Een lange reis naar Laguna de Apoyo

Zo, ik was klaar om het toeristische en vooral dure Costa Rica te verlaten. Bij het plannen van mijn reis had ik al bedacht dat ik het langst in Nicaragua wilde verblijven. Na 2,5 week Panama en Costa Rica had ik daar echt zin in!

Met mijn reismaatje Elle had ik afgesproken elkaar in Nicaragua weer te ontmoeten. Eerst moest ik wel een hele dag reizen.

’s Ochtends om 06.45 uur vertrok de bus van Monteverde-Santa Elena naar de eerste oversta La Irma. Met zes backpackers deden we dit eerste stuk en werden we gedropt in La Irma waar letterlijk ……niks is! Het is alsof je langs de snelweg staat te wachten op je volgende bus. Na een uur wachten zagen we onze bus op ons afkomen, wij zwaaiden dat we mee wilde en wat denk je…. De bus reed ons zo voorbij!

Toen werd de regelaar in mij wakker. Terwijl de groep backpackers gewoon ging zitten en wachten op de bus die na 6 (!) uur weer zou komen, werd ik creatief. Met mijn duim in de lucht heb ik geprobeerd te liften en ik heb random andere bussen tegen gehouden om te vragen of we mee mochten. En eigenlijk niet te geloven….uiteindelijk lukte dat! Voor 25 dollar mochten we mee van La Irma naar Managua. Dat is dus ver de grens over, daarnaast had de bus ook nog airco en de film Mission Impossible in het Spaans 😊.

Rond 15.30 uur kwam ik aan in het warme Granada. Kleurrijke straatjes, veel eetgelegenheden op straat en het hostel Oasis leken perfect. Maar toen: het lijkt een terugkerend thema te worden in Midden-Amerika: ze hadden problemen met bedwantsen. Ik was helemaal radeloos na zo’n lange dag reizen, bezweet en moe.

Gelukkig zag ik toen de advertentie van Hostel Paradiso!! Het bleek het partner-hostel te zijn van Oasis, maar dan aan het water. Ik heb me linea recta naar dat hostel laten brengen, om daar vervolgens vier dagen snoeihard te chillen!

image.jpeg

Hostel Paradiso aan Laguna de Apoyo

Een paar uur later was ik totaal een ander mens. Gedoucht, gegeten en gezwommen….Paradiso hostel is echt een paradijs!

image

Happy Hour en de introductie van de ‘Nica Libre’🍸

Na enkele uren kwamen Elle en Rachel ook aan in het hostel en deelden meteen de euforie van de locatie.

image.jpeg

Na maarliefst 3 dagen toch e-i-n-d-e-l-i-j-k weer bij elkaar😍

image

Zwemmen naar het platform: een ochtend, middag en avond activiteit

De dagen daarna hebben we ‘ontzettend veel’ gedaan:

gezwommen, slag line gelopen, gratis koffie gedronken, een massage gehad, gepoold, gedanst, gelachen, geprobeerd te hoelahoepen, cocktails gedronken en gerelaxed!

image

We hebben veel leuke mensen ontmoet waaronder George from the jungle uit Oostenrijk, Zeer correcte Lucy uit Engeland, Brandon uit Little Corn Island en Dennis en Robert (tja, Nederlanders). Al hun reisverhalen hebben ervoor gezorgd dat ik weet wat ik verder wil zien van Nicaragua😎!

image

Ideaal die autobanden voor m’n arm

image

Geinen met de meiden

image

Ik was gewoon heel druk

 

Een gedachte over “Eindelijk.. Nicaragua! Een lange reis naar Laguna de Apoyo

 1. Jan en Kitty Vermeulen zegt:

  Ha die Matty!
  30 april: HAPPY HAPPY BIRTHDAY!
  Wij feliciteren jou van harte en ja, zoals elk jaar hangen er weer vlaggetjes in ons dorp. en dat – zoals je van kleins af aan weet – uiteraard weer ter gelegenheid van jouw verjaardag!
  In gedachten vieren we jouw verjaardag dus gezellig met jou en je reisgenootjes mee en wensen we jou een prachtige verjaardag!
  Ook zijn we weer even bijgelezen en hebben ervan genoten.
  Heel veel groetjes, Jan en Kitty

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s