Salsa op straat in sfeervol Granada-Nicaragua

We waren al 3 dagen in bikini aan het relaxen in paradijs bij Laguna de Apoyo (Paradiso hostel), doch zo dichtbij Granada! Het werd tijd om deze kleurrijke stad te gaan verkennen.

Het hostel bood shuttles aan en voor 3 dollar gingen Elle, Rachel en ik opgetut naar de stad! Met enkele backpackers in een busje voor 20 min bracht ons de informatie waar we moesten zijn: parque central, de straat met restaurantjes en de boulevard.

Het was alsof we terug waren in de geciviliseerde wereld. We waren zo gewend geraakt aan de ontspannen tijdloze sfeer in Paradiso Hostel, dat de mensen en vele auto’s op straat als ‘druk’ aanvoelden.

image.jpeg

Rondlopen in Granada is sfeervol. Elk huis of gebouw heeft een andere kleur (of meerdere kleuren) en er zijn zoveel karakteristieke mensen te zien. Verkopers op straat, oude mannetjes die een cigaar delen, kinderen die nerveus naar je zwaaien, lachende mensen en groepjes mensen in gepassioneerde gesprekken.

image

 

Ik moest natuurlijk de gele kerk zien uit ‘Wie is de mol?’ en wat een prachtding is dat! Zo kenmerkend voor de kerken uit Centraal Amerika!

image

Herkennen jullie het van ‘Wie is de mol?’

image

Heb me een beetje voor het karretje laten spannen..

Vanaf de gele kerk begint de gezellige hoofdstraat met alle bars en restauranten. Spontaan besloten Elle, Rachel en ik om een kroegentocht te doen: in elk restaurantje een drankje en een tapas.

image.jpeg

We begonnen meteen goed met Happy Hour; 2 sangria’s voor de prijs van 1.

Tussendoor liepen we wat rond in Granada, naar het water en in de straatjes. Het is leuk om een gesprek te hebben met de lokale mensen, ze zijn zo vriendelijk!

image

De kerk konden we niet in vanwege een mis, maar van de buitenkant ook zeer magisch

image

Elle en Rachel doen gewoon gek!

En toen ontmoetten we Gato. Gato, de straatverkoper. We waren onderweg naar onze derde stop voor een moijto toen we de vrolijke, maar ook relaxte sieradenverkoper Gato tegenkwamen. Schitterende sieraden verkocht hij, maar het was vooral zijn humor en enthousiasme die ons verrastte. Spontaan nodigde Elle hem uit aan onze tafel (ik was toen nog huiverig, hopende dat hij niet vervelend opdringerig zou worden) en….we hadden het spontaan gezellig! Hij bestelde ook een moijto en kletste vrolijk met ons. Hij vertelde ook hoe het leven als straatverkoper is en dat hij nooit naar school kon gaan, omdat dit zijn leven is vanaf kinds af aan. Nadat Elle en Rachel voor enkele dollars een armband hadden gekocht, kwam het gesprek op het onderwerp ‘salsa’. Met mijn grote mond floepte ik eruit dat ik wel eens salsa les had gehad…..en voor ik het wist stond ik midden in Granada op straat salsa te dansen! Het restaurant vond het zo leuk, dat ze meteen naar binnen renden om de muziek om te zetten van reggae naar salsa! Dit is het resultaat, een beetje wazig, maar dat hoort bij beweging:

image

Eerst even in het salsa ritme komen hoor

image

Langzaam buiten de basis-pas kunnen dansen

image.jpeg

En hop, een show is geboren!

Ik heb een topavond gehad in Granada met mijn reisgenoten. Het is een kleurrijke stad, waarbij rijkdom vlak naast armoede leeft. Ik ben er maar kort geweest, maar het is zeker een aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s