Afzakken naar de surfkust Maderas Beach

Na vier dagen zoet water waren Elle, Rachel en ik toen aan zout water. En ja, bij het typen van deze zin besef ik me wat een luxe leven reizen kan zijn. Het is niet altijd leuk: het sleuren van die zware tas, opgekropt zitten in chicken bussen of het niet kunnen vinden van een bedwants-vrij hostel. Maar echt; zeuren kan niet! Het gevoel dat reizen me geeft is vrijheid en rust, dat is onbetaalbaar.

Ok, richting San Juan del Sur dus. Een directe shuttle van Laguna del Apoyo naar San Juan del Sur was prettig. Airconditioning, genoeg ruimte en betaalbaar. In de shuttle las ik over de verschillende stranden vlakbij San Juan del Sur en Maderas Beach klonk als muziek in de oren.

image.jpeg

Hierom dus! Een hostel óp het strand

Maderas beloofde een surfstrand te zijn. Afgelegen, zonder supermarkt of andere winkels, dat wel. Maar ik was zo ontzettend nieuwgierig naar dit beloofde paradijs.

image

In dit gele hostel beleven we 1 nacht, op de eerste verdieping

Eenmaal gearriveerd op locatie, was ik overdonderd door de schoonheid van het strand. Hoge golven, rotsen in de vorm van haaienvinnen en surfers in overvloed. Hier wilde ik zeker even blijven.

image

Het uitzicht vanaf het hostel

Die middag hebben Elle, Rachel en ik heerlijk gegeten in het enige restaurant op het strand en in de zon gelegen.

image.jpeg

Lekker rustig!

Aan het einde van de middag, rond 18.00 begon de zon te dalen en heb ik een wandeling gemaakt.

image

image

De surfers wachten op de perfecte golf

Tijdens mijn wandeling klom ik op alle rotsen om het mooie strand te aanschouwen en toen…vond ik een GoPro 4! Waarschijnlijk van het hoofd gevallen van een surfer. Helaas was de case gebroken en deed de GoPro het maarliefst 5 min nadat ik ‘m had opgeladen….wie weet kan die nog worden gemaakt, we’ll see.

image

image

Lekker wandelen….en aan de voetstappen te zien dachten anderen hetzelfde

image

Het geluid van golven die op de rotsen knallen is krachtig magisch

image

Een selfie tegen het licht in😎

image

De zon is bijna in de zee gezakt..

image

En de laatste foto van de dag!

Maderas Beach is een echte aanrader. Er is niks behalve een hostel en een restaurant, maar het uitzicht, hoge golven en prachtige zonsondergang zijn het zeker een nachtje waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s