Een feestje bouwen tijdens Sunday Funday in San Juan del Sur

Ben je wel eens naar Salou geweest? Misschien ging je toen je 16 was naar Rimini of Chersonissos…. Ik wist dat ze feestplekken overal ter wereld hebben, maar dat er zo’n spektakel in Nicaragua te vinden is was nieuw! Dit is een verslag van een feestdag.

Al dagenlang werd me bij Laguna de Apoyo gevraagd of ik al naar Sunday Funday was geweest. Uhm..kunt u misschien even uitleggen wat het is?

Nou Sunday Funday is zo goed als een nationaal begrip in Nicaragua. Een grootse’pool crawl’, dus feesten langs de kant van een zwembad, met dj’s, drank en vervoer. Grote pickup jeeps brengen je van de ene naar de andere partylocatie binnen San Juan del Sur en je eindigd op het strand.

“Ja goh, laten we het maar proberen” zei Herman Finkers ooit tegen het huwelijk. Zo dacht ik er ook over. Dan niet over het huwelijk, maar over Sunday Funday.

Ik verbleef met Elle en Rachel in een klein schattig familie hostel in het centrum. Omdat het feest om 13.00 uur zou beginnen, besloten we met onze Hollandse vrienden  van te voren te chillen op het dakterras.

image

Nog even een stevige bodem leggen met een zak chips🌮

Toen begonnen we. Bij Pacha Mama maarliefst. We hadden bij het betalen van ons ticket (30 dollar) een schitterend shirt gekregen en bij binnenkomst bleek dat iedereen, net als ik, het heel grappig vond om die te dragen (al dan niet verknipt). Pacha Mama is een leuk hostel met een zwembadje en met een eerste mojito in de hand is dat heerlijk pootje baden.

image.jpeg

Zo! Nederland is aanwezig🇱🇺

Iedereen moest er nog een beetje inkomen en daarom had het hostel glitters en schmink klaargelegd. Binnen 10 min was alles op! Het leek mij een goed idee Nederlandse vlaggen te tekenen, omdat je dan sneller met andere Nederlanders in gesprek raakt. Gedurende de dag…bleek dat te werken!

Na ruim 1,5 uur was het tijd voor ronde 2 en eigenlijk pas het officiële begin van Sunday Funday. 2 minuten lopen naar de locatie en we stonden bij een prachtig hostel met zwembad aan het strand! Een groot podium met de dj’s zorgde voor mooie deuntjes.

image

Zo zag de dj ons.. (Credit: Jesse Jay)

image

Zo zagen wij het! (Credit: Lazyblueskies Photography)

image

Ik mocht niet op het balkon komen om foto’s te maken voor deze website. Alleen crew. (Credit: Lazyblueskies Photography)

Wat doe je op Sunday Funday: een beetje dansen, zwemmen, onderhandelen over de shots, kletsen met Nederlanders, kletsen met andere nationaliteiten, nog meer dansen, hoelahoepen, lachen en….. Een nep-tattoo laten zetten! Ik zag dat je een gratis plaatje op je lichaam kon laten spuiten en ja ach, waarom ook niet? Een prachtplaat werd het:

image

Was ik blij dat ‘ie nep was

image.jpeg

Gezellig met de dames

image.jpeg

Ik wilde net iets zeggen en dat maakt deze foto iets minder charmant. Maar de vlaggetjes stonden er nog! (Credit: Lazyblueskiesphotography)

image.jpeg

Rachel kan heel leuk hoelahoepen en heeft dat ook het hele feest gedaan (credit: Patrick Ryan)

Na heerlijk in de zon te hebben gestaan was het tijd voor ronde 3: Naked Tiger hostel. We werden in jeep vervoerd en bij aankomst stond de crew klaar met shots voor iedereen.

image.jpeg

Lekker winderig vervoersmiddel (credit: Lazyblueskies Photograhpy)

image

De partycrew bij binnenkomst. Welk drankje dat is…weet niemand (credit: Lazyblueskies Photography)

Het uitzicht bij het Naked Tiger hostel was waanzinnig! Op een berg een hostel met een zwembad waarbij je uitkeek over heel San Juan del Sur en de zee.

image

En vanuit het zwembad naar de zonsondergang kijken😎 (Credit: Lazyblueskies Photography)

Wederom na enkele uurtjes werden we naar een volgende locatie gebracht. Ditmaal de laatste en op het strand! Velen mensen begonnen het hoelahoepen van Rachel heel leuk te vinden en op het strand ontstond er een rij van mensen die ook wilden proberen te hoelahoepen. Wat blijkt..ik heb geen talent voor hoelahoepen, helaas.

image.jpeg

Mooi eindigen op het strand (credit: Lazyblueskies Photograhpy)

Sunday Funday is echt zoiets dat je meegemaakt moet hebben om het te kunnen beoordelen. Ik vond het super leuk, omdat de zon scheen, de muziek hard waa en we met leuke mensen op schitterende locaties waren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s