Magisch uitzicht aan de kust bij Magnific Rock- Popoyo Beach

Zo, ik was weer toe aan even alleen reizen! Na een hele tijd met Elle te hebben gereisd had ik zin om weer even alles zelf uit te vogelen en ontdekken. Zij had liefde gevonden en ik had geen zin in klef gedoe, haha.

Dus ik heb de pont gepakt van Ometepe terug naar het vaste land en samen met 2 hostel-genoten een taxi genomen naar Popoyo Beach. Dit had ik letterlijk op de pont zelf besloten, bij het kijken van een Spaanse ouderwetse film. Dat strand klonk wel leuk als ik die gozers mocht geloven.

De westkust van Nicaragua is kurk en kurkdroog. Naarmate we met de taxi steeds meer richting kust reden zagen we steeds meer dode bomen, kale struiken en op een gegeven moment hield ook de weg op: dan maar kilometers over grindpaden. En toen, na een wiebelrit van 1,5 uur, zag ik dit en werd meteen verliefd op de locatie:

image.jpeg

image.jpeg

Een hostel op een punt van een rots met mega uitzicht over Magnific Rock!

image.jpeg

Ik kijk dus van meters hoog over dit gevaarte uit!

Een echte surflocatie met surfdudes, gebruinde dames, yoga fanaten en een gruwelijk goed restaurant. 4 verdiepingen was het hoofdgebouw: boven een yogadeck, dan het restaurant, een grote club area en beneden maarliefst een zwembad met uitzicht over zee! Ik kon niet anders dan hier even verblijven. Het is een dure locatie, dat wel. 20 dollar om in een dorm te mogen slapen. Maar het was schoon, ruim en tja..het uitzicht uniek. Deze periode had ik ook wat zorgen aan mijn hoofd en de goede wifi connectie kwam goed uit.

image

Een ‘kleine’ portie nachos

image

Tja, als je een zwembad hebt, waarom zou je dan een zee aanleggen?

image

Haha ik heb m’n flesje water gefotografeerd, zie hoek

image

In het echt zijn de golven groter dan op de foto!

Ik kon echt merken dat het een surfhostel is, overdag is het best rustig omdat iedereen in het water ligt. ‘S avonds zitten de surfers uitgeput te kletsen op het muurtje van de dorm om weer vroeg naar bed te gaan.

image.jpeg

Het leuke was wel dat ik een avondje heb mogen kletsen met een Olympische snowboarder, die sinds 2 jaar een week vakantie had. Inspirerend om te zien hoe ongeïteresseerd iemand kan zijn tijdens een gesprek. Wat z’n naam is weet ik niet meer, maar toch een leuke ervaring!

image

De Popoyo kant van het strand..

image

Altijd erg praktisch een naambordje

image

En de andere kant van het strand…voor surf beginners, maar daar was bijna niemand!

image

Ik was niet op zoek naar fossielen

Het geluid van de enorme golven die op de Magnific Rock knallen is magisch. Ik heb er lang gezeten op mijn tweede ochtend om te kijken en filmen (filmpjes volgen wanneer ik thuis ben).

image

Even over de Magnific Rock klauteren

image

Een harige selfie van de Magnific Rock itself

image

Geen slecht glutenvrij ontbijtje zeg ik zelf

image

Ook hier ging de zon onder….de volgende dag ook weer op trouwens

De laatste avond lag er ineens een blonde Duitser in mijn dorm en we klikten meteen qua humor. We hebben ontzettend hard gelachen om de manier hoe ik beslissingen neem (het liefst in de douche) en besloten de volgende dag samen te reizen naar het volgende hostel…..waar ik Elle weer zou ontmoeten! Verhaal volgt..:)

imageimage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s